Transport en Logistiek

Ten behoeve van verantwoord (spoed)vervoer en logistiek is WKTL 365 dagen per jaar 24 uur per dag beschikbaar en inzetbaar ten behoeve van academische en perifere ziekenhuislocaties alsmede overig zorg gerelateerde belanghebbenden. De dienstverlening bestaat uit het aanbieden van ondersteunende diensten ten behoeve medisch- / zorg gerelateerde logistiek en (spoed) transport.

Het transport bestaat onder andere uit het vervoer van bloed en bloedproducten, diagnostische monsters en gespecialiseerde apparatuur. De logistiek bestaat uit adequate planning van alle vervoerstromen en bijkomende processen, waarbij naadloze aansluiting op vervolg processen nauwlettend in het oog worden gehouden. Daarbij wordt efficiënt omgegaan met “timetables”.

Gezien het belang en complexiteit geschied de aansturing en coördinatie van de vervoersactiviteit 24/7 rechtstreeks door een toegewijd team.

Met betrekking tot transport en logistiek, wordt niets aan het toeval overgelaten. Er wordt intensief samengewerkt met diverse keten-partners waaronder Sanquin Bloedvoorziening en (universitaire) ziekenhuizen en laboratoria in binnen- en buitenland.