Transport en Logistiek

Ten behoeve van verantwoord (spoed)vervoer en logistiek is WKTL 365 dagen per jaar 24 uur per dag beschikbaar en inzetbaar ten behoeve van academische en perifere ziekenhuislocaties alsmede overig zorg gerelateerde belanghebbenden.

Het transport bestaat uit het vervoer van bloed en bloedproducten, diagnostische monsters en gespecialiseerde apparatuur. De logistiek bestaat uit adequate planning van alle vervoerstromen en bijkomende processen, waarbij naadloze aansluiting op vervolg processen nauwlettend in het oog worden gehouden. Daarbij wordt efficiënt omgegaan met “timetables”. De detachering bestaat uit het aanbieden van ondersteunende personele diensten ten behoeve medisch- / zorg gerelateerde logistiek en (spoed) transport.

Gezien het belang en complexiteit geschied de aansturing en coördinatie van de vervoersactiviteit 24/7 rechtstreeks door een toegewijd team.

Met betrekking tot transport en logistiek, wordt niets aan het toeval overgelaten. Er wordt intensief samengewerkt met o.a. Sanquin Bloedvoorziening, de Dienst Infra Landelijke Eenheid Politie Driebergen, Cortex Specialistische rijopleidingen alsmede (universitaire) ziekenhuizen en laboratoria in binnen- en buitenland.